(Ванга, портрет от Светлин Русев) Пророчествата на Ванга  ~ Помирението

...
(Ванга, портрет от Светлин Русев) Пророчествата на Ванга  ~ Помирението
Коментари Харесай

Когато раждате деца, трябва да знаете, че вие вече не принадлежите на себе си, а на тези деца ~ ВАНГА

(Ванга, портрет от Светлин Русев)

Пророчествата на Ванга 

~ Помирението ще ни спаси 

Не ден, не два, а към този момент 53 години душата ми няма покой. Но ще ви кажа – злото се побеждава единствено с положително. На благородството се въздава с берекет. Бъдете рационални и не вярвайте на безумните приказки! Така се ще спасите по-лесно.

Живеем в сложни времена. Разделят се братя и сестри. Да се обединим и за положително да се спасим. 

Политиката е уруспия – днеска е по този начин на следващия ден е така… Жени в политиката да не се бъркат. 

~ Свободната воля

Бог е дал на индивида е едно мощно оръжие – неговата воля, която никаква мощ не е в положение да пречупи, тъй че човек самичък да реши на кого да служи.

~ Към близък

Трябва да бъдете положителни, с цел да не страдате след това. Човек е роден, с цел да прави даже дела; неприятните действия в никакъв случай не остават ненаказани. Най-жестоките санкции поразяват не причинителя, а потомците му. Така боли доста повече.

~ Парите

Бедността е цвете, на благосъстоянието не се радвайте. Бедността дава да се радваш на деца, другари и родственици. А от благосъстоянието душата се разболява. 

Някой си мисли, че като има пари, може да си купи и обич, само че това не става. Любов с пари не се купува. Или пък си мисли, че като стане богат, всичко ще му е наред, само че и това не е правилно. 

Работи, работи индивидът, натрупа пари и движимости, а след това вземе, че почине и остави всичко на различен. Който доста събира, в никакъв случай не го употребява. Друг обира плодовете на труда му. Затова споделям: не трупайте пари, те се средство за живот, използвайте ги всеки ден!

Ще пристигна ден, когато хората ще имат всичко, само че няма да могат да си купят нищо от това, което има стойност и съставлява неоценимо благосъстояние – другарството, любовта, съпричастието и милосърдието. 

~ Прошката

Хората страдат и доста от човешките същества са нещастни, тъй като не са надарени с умеенето да не помнят неприятното и да простят. 

~ Майчинството 

Когато раждате деца, би трябвало да знаете, че вие към този момент не принадлежите на себе си, а на тези деца. Дарявате живот, за който сте виновни. Не забравяйте това!

Като не можеш да родиш свое, осинови си дете. Природата еднообразно се отплаща и на тези, дето са родили, и на тези, дето са отгледали дете. Величието на майката, която е осиновила и отгледала дете, е не по-малко от величието на онази, която е родила. 

Ще дойдат времена, единствено момите ще раждат, дамите – не. 

~ Съдбата 

Ако споделям на хората всичко, което виждам и зная, те тутакси ще изискат да си отидат от този свят…

Всеки човек идва на тоя свят със ориста си. На всеки по нещо му се пада – и от  хубавото, и от неприятното.

От ориста си никой не може да избяга!

Това, което предричам, колкото и неприятно да е, не може да се промени. Животът на индивида е строго избран и никой не може да го трансформира. 

От: „ Пророчествата на  Ванга ”, Жени Костадинова, Книгоиздателска къща ”Труд ”, 1997
* Детайл от стенописа „ България ", дело на Светлин Русев, зала 6, НДК

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР